Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Gjør Hytta Litt Bedre med solceller  i Torvtak eller Tretak !!!!!

Miljøtak lanserer solcelle integrert i torvtak i 2019, og nå i 2022 så har vi også laget til en løsning som er integrert  i Tretak 

 Det finnes mange forskjellige løsninger og mye forskjellig utstyr. Derfor har vi over lang tid studert alternativene og prøvd oss frem for å finne frem til det ustyret som er mest lønnsomt for våre kunder, når det gjelder plassering og best utnyttelse av sol energien.  

Miljøtak har valgt å benytte paneler fra REC Solar, da disse er tilpasset det norske klimaet.

Mer informasjon om REC Solcelle panel

Miljøtak har valgt å benytte Microinverter fra APsystems. Systemet har innebygd optimizer i inverteren, slik at solcellepanelet til enhver tid får produsere 100%. Den gjør også at man kan forvente opp til 10% høyere produksjon gjennom året.

Mer informasjon om AP Microinverter

Når man skal investere i solcelle, er det viktigste å tilpasse anlegget ut fra gjennomsnittlig strømproduksjon - ikke ut fra hvor mye det er plass til å montere på taket. Til hytter anbefaler Miljøtak vanligvis å å investere i et anlegg som kan produsere mellom 2,56 og 3,84KWH, da det er den mest økonomiske løsningen. Dette vil dekke det daglige behovet for strøm på hytta gjennom både vår, sommer og høst. 

Enova gir i dag også støtte til solcellepanel på fritidsboliger.  

Ta gjerne kontakt for mer informasjon. 

bilde

Torvtak Ål

Hus og garasje er bygget opp med REC sine paneler og Micro Inverter fra AP systems. Anlegget er etablert på hus og garsjer som er bygget i 2003 og 2004.  Da underlaget var en helseveiset membran fra Miljøtak så var det enkelt og etablere solcelle anlegget.   Garasjen produserer ca 1300 kWh pr år og Hustaket produserer ca 5500 kWh pr år i perioden februar til oktober.  Denne løsningen øker effekten med ca 25% på et torvtak, kontra en vanlig streng inverter. 

Produksjonen vises i sanntid under:

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn