Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Solcellepanel på Hytta?

Miljøtak lanserer solcelle integrert i torvtak.  Det finnes mange forskjellige løsninger og mye forskjellig utstyr. Derfor har vi over lang tid studert alternativene og prøvd oss frem for å finne frem til det ustyret som er mest lønnsomt for våre kunder.

Miljøtak har valgt å benytte paneler fra REC Solar, da disse er tilpasset det norske klimaet.

Mer informasjon om REC Solcelle panel

Miljøtak har valgt å benytte Microinverter fra APsystems. Systemet har innebygd optimizer i inverteren, slik at solcellepanelet til enhver tid får produsere 100%. Den gjør også at man kan forvente opp til 10% høyere produksjon gjennom året.

Mer informasjon om AP Microinverter

Når man skal investere i solcelle, er det viktigste å tilpasse anlegget ut fra gjennomsnittlig strømproduksjon - ikke ut fra hvor mye det er plass til å montere på taket. Til hytter anbefaler Miljøtak vanligvis å å investere i et anlegg som kan produsere mellom 2,56 og 3,84KWH, da det er den mest økonomiske løsningen. Dette vil dekke det daglige behovet for strøm på hytta gjennom både vår, sommer og høst. 

I kombinasjon med vår torvtakmembran kan vi levere ferdig montert anlegg til en fast pris. Vi har i dag to pakkeløsninger, på 8 eller 12 panel, som vi anbefaler til bruk på fritidsboliger.

Enova gir i dag også støtte til solcellepanel på fritidsboliger.  

Ta gjerne kontakt for mer informasjon. 

bilde

Torvtak Ål

Her er det montert 4 stk. REC N-Peak 320 Wp, og 1 stk. Micro Inverter fra AP systems. Anlegget er laget på en garasje, hvor det ble lagt torvtak i 2004, med membran fra Miljøtak. 

Produksjonen vises i sanntid under:

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn